Nieuws

Film

Liedjes

Kleurplaten

Pieten

Lespakket

Activiteiten

Dat dit jaar alles anders is, daarmee vertellen we niets nieuws. We hadden er nog zo op gehoopt, maar helaas: de sinterklaasintocht in Schijndel is afgelast voor dit jaar. Dit meldt Stichting Sinterklaas Schijndel. Dit geldt ook voor het grote Sinterklaasfeest in het Elde college. Een andere grote verandering is de stapsgewijze transformatie van Zwarte Piet naar schoorsteenpiet. Hij is niet zwart, hij is niet wit, hij is ook geen roetveegpiet. Hij is egaal grijs van kleur en draagt zachtere tinten make-up. We horen van vrijwilligers dus graag welke kleur Piet zij willen zijn tijdens activiteiten. Voor de activiteiten die we wel organiseren, een digitale intocht en de Sintvilla, zoeken we enthousiaste vrijwilligers. Meld jij je aan?

Meld je aan voor activiteiten

Sintvilla

In november kunnen de kinderen zelf ervaren hoe het is om midden in de hectiek van de decembervoorbereidingen van Sinterklaas en zijn pieten te staan. Sint en zijn pieten nemen hun intrek in villa Rozenburg tijdens de periode dat zij in Meierijstad verblijven. In deze residentie wordt het een unieke en interactieve belevenis waarin de kinderen alles van dichtbij zien en ze de pieten zelf mee kunnen helpen.

Er zijn waanzinnige themakamers, vele pieten, muziek, entertainment en een speurtocht door alle kamers. We kunnen natuurlijk nog niet alles verklappen want de voorbereidingen zijn net gestart. We beloven spektakel en alles in een veilige en gezonde omgeving passend binnen de regels die gelden rondom het Corona virus. We hopen dat jij, als vrijwilliger, voor, tijdens en na de openingstijden van de villa mee wil helpen. Laat het ons weten voor 1 oktober via het inschrijfformulier.

Aanmelden

Opbouw Sintvilla

Ben je handig aangelegd en wil je helpen bij het opbouwen van de Sintvilla? Zodat kinderen een onvergetelijk avontuur in de villa en haar themakamers kunnen beleven? Laat ons dit dan voor 1 oktober weten via onderstaand inschrijfformulier.

Aanmelden

Geen Elde feest

Met pijn in ons hart, maar tegelijkertijd in de overtuiging dat we niet anders kunnen, hebben we ook een streep moeten zetten door de Sinterklaasfeesten in het Elde college. We denken niet dat een show in de aula van het Elde college, die maar voor een kwart gevuld is, bijdraagt aan de magie van de Sinterklaastijd.

© Copyright 2021 Stichting Sinterklaas Schijndel- Alle rechten voorbehouden

Home     |    Vrienden van de Sint